divendres, 1 de gener del 2010

SSIL de MIFAS

Feia 14 anys que treballava com a orientadora laboral al SSIL (Servei de Suport a la Integració Laboral) de MIFAS. Aquest servei funcionava des del novembre del 1994. Fins a finals del 2008 va estar subvencionat per l'actual Departament d'Acció i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya, aquesta subvenció s'anava renovant automàticament any rera any. A principi del 2009 els SSILs van passar a ser competència del Departament de Treball, cosa lògica.

Doncs l'octubre passat aquest departament va deixar de subvencionar aquest servei. És una altra retallada econòmica de la Generalitat? Deixen de pagar-nos quan més necessiten els usuaris la nostra ajuda per a la recerca de feina? Hem de deixar d'ajudar a més de 450 persones amb discapacitat física que comptaven amb nosaltres en el procès d'incorporació al món laboral? I més en plena crisi, quan encara és més díficil trobar feina...


Aquesta foto que ve a continuació és per a posar-hi una mica d'humor a tot plegat.



Teòricament aquest primer trimestre el Departament de Treball traurà una nova convocatòria d'algun programa d'inserció laboral. Però ens hem de mentalitzar que desprès de tant temps els SSILs de Catalunya han desaparegut i això costa, almenys a mi, que portava tant temps en aquesta tasca que tant m'ha omplert.

Espero tornar- hi molt aviat!!!

1 comentari: