diumenge, 18 de gener del 2009

LA FELICITAT



Existeix la felicitat? la majoria de les persones diuen que sí. Tinc un company que sempre em diu "la felicitat no existeix, és un invent del món occidental.

Nosaltres, els occidentals, ens qüestionem sovint pel sentit de la vida, contràriament, per exemple als que viuen a l´Africa , que n´hi s´ho plantegen, per a ells l´objectiu és sobreviure, satisfer les necessitats bàsiques..





Com diu Pep Subirós, escriptor català:

"Per què hem de complicar-nos l´existència d´aquesta manera? Per què hem d´inventar-li un sentit? Per què no acceptar-la i gaudir-la tal com és, en la seva aleatorietat, en la seva fragmentació, en la seva no significació, en el seu absurd? Per què no limitar-se a lluitar per sobreviure i gaudir del dia a dia mentre el cor ens bategui?"

Tothom està més o menys d´acord en que la felicitat és "momentànea", en el món en que vivim no és gaire probable tenir una felicitat "estable", que duri... I ens anem creant necessitats fictícies, que moltes vegades no podem cobrir i per això ens sentim infeliços.

Hem d´aprendre a gaudir dels petits moments de la quotidianitat (carpe diem) i "estar en pau amb un mateix". És difícil aconseguir-ho?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada